Cocktail & Mingel
Tips & Trix för Ert mingel
Det är mycket att tänka på vad det gäller festplanering. Kontakta gärna oss så hjälper vi till!
Vilken sorts Mingel är det?
Det är viktigt att det framgår på inbjudan vilken typ av mingel det är. Skall det vara formellt eller avslappnat?
Kommer Ni äta middag efter eller blir det mingel in på småtimmarna?
Det är alltid trevligt om det finns ett tema, en råd tråd genom hela tillställning
Var skall Minglet hållas?
Kommer minglet vara på Ert kontor eller någon trevlig lokal? Hemma hos? Oavsett är det viktigt att känna till lokalens förutsättningar. Det får inte bli för trångt men inte heller för stort så att det känns tomt. Finns det tillgång till kök och i köket bra med avställningsytor?
Vad skall Ni bjuda på?
För ett lyckat mingel är grunden en väl genomtänkt och komponerad meny! Variation av smaker, dofter, konsistenser och inte minst färger! Och en röd tråd.
Fågel, Fisk, Kött & Vegetariskt. (Se vidare under (Crostini, Snittar och Kanapéer ) Ger en blandning av tilltugg som kan tilltala alla gäster. Det är också viktigt att hitta en balans mellan milda & kryddstarka smaker.
Under Mingelmenyer hittar ni trevliga, lite mer matiga, menyer som har en röd tråd, och innehåller lite av varje som kommer tilltala Era gäster och inte lämnar dem hungriga när de åker från festen.
Hur skall det serveras?
Hur kan mat, dryck & servering kombineras? Allt ser godare ut på fina fat, tallrikar och i vackra skålar. Från Simons kommer våra snittar på fina vita/svarta uppläggningsfat och i vita skålar. Blir lättare för Er att skapa den dukning Ni vill ha. Dukning och dekoration är förstås något vi gärna hjälper till med!
Och hur mycket går det åt?
Det får inte ta slut!
Alltid bättre att ha för mycket än för lite!
Ta hänsyn till:
Vilken tid börjar Minglet? Kommer gästerna vid kl 18 så har de troligen inte hunnit äta middag men börjar bli hungriga...
Vilken årstid är det? Gäster äter mer på hösten och vintern än våren då det är dags för badsäsongen :)
Är lokalen liten? Då blir det svårare för gästerna att ta sig fram till serveringsbordet och svårare för serveringspersonalen att gå runt. Det blir att gästerna äter mindre. På en formell tillställning äts det mindre, kvinnor äter mindre än män, yngre mer än äldre och de yngsta tar ofta mycket men äter sälla upp allt.
Bräkna MINST ett tilltugg av varje sort per gäst och helst lite till. Ett tips är att av de valda sorterna beställ mer ut av en så att det finns att ställa fram till slutet. Även skålar med nötter, torkad frukt, choklad är bra att ha och går snabbt och smidigt att ställa fram.
Försök aldrig imponera på gästerna genom att beställa så många olika tilltugg som möjligt. Max 6 till 8 (ink någon söt) olika sorter räcker och 4 till 5 är optimalt, annars blir det för mycket för gästerna att ta in. Välj hellre färre sorter men i större mängder!
Mellan tummen och pekfingret:
Lättare mingel innan en middag: 3-5 munsbitar till varje gäst blanda 3-4 olika sorter
Mingel 3-4 timmar: 4-5 munsbitar till varje gäst blanda 4-6 olika sorter
Helkvällsmingel från 19:30 till sent 10-14 munsbitar till varje gäst blanda från 4 till max 8 olika sorter.
Sen varierar ju detta beroende på om det är 20 gäster bjudna eller 200. Vi hjälper Er gärna vidare med Era festplaner!
Dryck
Valet av dryck skall passa munsbitarna och gästerna!
Är gästerna vinkonnässörer eller blir det en riktigt kall öl i handen?
Den röda tråden i våra mingelmenyer är olika länder, Spanien, Italien, Frankrike och Sverige. Följ gärna tråden och välj viner & bubbel från respektive land.
Men glöm inte det alkoholfria alternativet!
Hur mycket dryck går åt?
Beror på vilken typ av mingel och antalet gäster. Vardag, helg, kväll, åldern på gästerna, äldre, yngre, hur mycket mat kommer att serveras med mera?
Också här påverkar årstiderna valet och mängden dryck som går åt. På sommaren är det mer vitt- & rosévin och öl. Vintern rött vin.
Tänk på att kyla drycken väl!
Hur många glas i en flaska?
Champagne / mousserande 7-8
Vitt- rose´ 6-7
Rött 5-6
Bag-in-box (Fyra flaskor) 22-24
Dessertvin 10-12
Öl, 33 cl 1-2
Öl, 50 cl 2-3
Avec, 4 cl 16-18
Mellan tummen och pekfingret:
Lättare mingel innan en middag: 2-3 glas vin eller mousserande / gäst
Mingel 3-4 timmar: 4-5 glas vin eller mousserande eller 3-4 öl / gäst
Helkvällsmingel: 5-... glas vin eller mousserande eller 4-...öl / gäst
Bara som exempel! : Ett trevligt mingel på våren / försommaren där någon sluttid inte är satt och säg att ca 30 gäster kommer skulle vi rekommendera att ni köper in två kartonger 2 * 12 = 24 flaskor el 6 boxar. Och sedan någon liten reserv ;)
Bättre köpa lite för mycket för det går att lämna tillbaka oöppnade flaskor & burkar till systembolaget (spar kvittot) eller till oss så blir ni bara debiterade det som Ni har använt!
Hyrgods?
Behövs det assietter och gaffel? Eller bara servetter? Simons tar alltid med servetter utan extra kostnad.
Glas? Beställ alltid ca 20 % mer glas än vad det är gäster.
Inget kalas utan kras! Och sen tar gäster gärna ett nytt glas om de inte är säkra på vart de ställde det förra.
Bord, dukar, dekoration?
Klädställningar & galgar?
Karaffer till vatten är alltid uppskattat, och då även vattenglas.
Serveringspersonal Är ALLTID uppskattat och något vi varmt rekommenderar då det även ger Er mer möjlighet att delta på Er trevliga fest!
Läs vidare under det finstilta om villkoren för vår trevliga och professionella personal!
Vilken sorts Mingel är det?
Det är viktigt att det framgår på inbjudan vilken typ av mingel det är. Skall det vara formellt eller avslappnat?
Kommer Ni äta middag efter eller blir det mingel in på småtimmarna?
Det är alltid trevligt om det finns ett tema, en råd tråd genom hela tillställning
Var skall Minglet hållas?
Kommer minglet vara på Ert kontor eller någon trevlig lokal? Hemma hos? Oavsett är det viktigt att känna till lokalens förutsättningar. Det får inte bli för trångt men inte heller för stort så att det känns tomt. Finns det tillgång till kök och i köket bra med avställningsytor?
Vad skall Ni bjuda på?
För ett lyckat mingel är grunden en väl genomtänkt och komponerad meny! Variation av smaker, dofter, konsistenser och inte minst färger! Och en röd tråd.
Fågel, Fisk, Kött & Vegetariskt. (Se vidare under (Crostini, Snittar och Kanapéer ) Ger en blandning av tilltugg som kan tilltala alla gäster. Det är också viktigt att hitta en balans mellan milda & kryddstarka smaker.
Under Mingelmenyer hittar ni trevliga, lite mer matiga, menyer som har en röd tråd, och innehåller lite av varje som kommer tilltala Era gäster och inte lämnar dem hungriga när de åker från festen.
Hur skall det serveras?
Hur kan mat, dryck & servering kombineras? Allt ser godare ut på fina fat, tallrikar och i vackra skålar. Från Simons kommer våra snittar på fina vita/svarta uppläggningsfat och i vita skålar. Blir lättare för Er att skapa den dukning Ni vill ha. Dukning och dekoration är förstås något vi gärna hjälper till med!
Och hur mycket går det åt?
Det får inte ta slut!
Alltid bättre att ha för mycket än för lite!
Ta hänsyn till:
Vilken tid börjar Minglet? Kommer gästerna vid kl 18 så har de troligen inte hunnit äta middag men börjar bli hungriga...
Vilken årstid är det? Gäster äter mer på hösten och vintern än våren då det är dags för badsäsongen :)
Är lokalen liten? Då blir det svårare för gästerna att ta sig fram till serveringsbordet och svårare för serveringspersonalen att gå runt. Det blir att gästerna äter mindre. På en formell tillställning äts det mindre, kvinnor äter mindre än män, yngre mer än äldre och de yngsta tar ofta mycket men äter sälla upp allt.
Bräkna MINST ett tilltugg av varje sort per gäst och helst lite till. Ett tips är att av de valda sorterna beställ mer ut av en så att det finns att ställa fram till slutet. Även skålar med nötter, torkad frukt, choklad är bra att ha och går snabbt och smidigt att ställa fram.
Försök aldrig imponera på gästerna genom att beställa så många olika tilltugg som möjligt. Max 6 till 8 (ink någon söt) olika sorter räcker och 4 till 5 är optimalt, annars blir det för mycket för gästerna att ta in. Välj hellre färre sorter men i större mängder!
Mellan tummen och pekfingret:
Lättare mingel innan en middag: 3-5 munsbitar till varje gäst blanda 3-4 olika sorter
Mingel 3-4 timmar: 4-5 munsbitar till varje gäst blanda 4-6 olika sorter
Helkvällsmingel från 19:30 till sent 10-14 munsbitar till varje gäst blanda från 4 till max 8 olika sorter.
Sen varierar ju detta beroende på om det är 20 gäster bjudna eller 200. Vi hjälper Er gärna vidare med Era festplaner!
Dryck
Valet av dryck skall passa munsbitarna och gästerna!
Är gästerna vinkonnässörer eller blir det en riktigt kall öl i handen?
Den röda tråden i våra mingelmenyer är olika länder, Spanien, Italien, Frankrike och Sverige. Följ gärna tråden och välj viner & bubbel från respektive land.
Men glöm inte det alkoholfria alternativet!
Hur mycket dryck går åt?
Beror på vilken typ av mingel och antalet gäster. Vardag, helg, kväll, åldern på gästerna, äldre, yngre, hur mycket mat kommer att serveras med mera?
Också här påverkar årstiderna valet och mängden dryck som går åt. På sommaren är det mer vitt- & rosévin och öl. Vintern rött vin.
Tänk på att kyla drycken väl!
Hur många glas i en flaska?
Champagne / mousserande 7-8
Vitt- rose´ 6-7
Rött 5-6
Bag-in-box (Fyra flaskor) 22-24
Dessertvin 10-12
Öl, 33 cl 1-2
Öl, 50 cl 2-3
Avec, 4 cl 16-18
Mellan tummen och pekfingret:
Lättare mingel innan en middag: 2-3 glas vin eller mousserande / gäst
Mingel 3-4 timmar: 4-5 glas vin eller mousserande eller 3-4 öl / gäst
Helkvällsmingel: 5-... glas vin eller mousserande eller 4-...öl / gäst
Bara som exempel! : Ett trevligt mingel på våren / försommaren där någon sluttid inte är satt och säg att ca 30 gäster kommer skulle vi rekommendera att ni köper in två kartonger 2 * 12 = 24 flaskor el 6 boxar. Och sedan någon liten reserv ;)
Bättre köpa lite för mycket för det går att lämna tillbaka oöppnade flaskor & burkar till systembolaget (spar kvittot) eller till oss så blir ni bara debiterade det som Ni har använt!
Hyrgods?
Behövs det assietter och gaffel? Eller bara servetter? Simons tar alltid med servetter utan extra kostnad.
Glas? Beställ alltid ca 20 % mer glas än vad det är gäster.
Inget kalas utan kras! Och sen tar gäster gärna ett nytt glas om de inte är säkra på vart de ställde det förra.
Bord, dukar, dekoration?
Klädställningar & galgar?
Karaffer till vatten är alltid uppskattat, och då även vattenglas.
Serveringspersonal Är ALLTID uppskattat och något vi varmt rekommenderar då det även ger Er mer möjlighet att delta på Er trevliga fest!
Läs vidare under det finstilta om villkoren för vår trevliga och professionella personal!